Fietsmogelijkheden in België

Vlaanderen
Van het vlakke noordwesten tot de heuvels in het zuiden. Met prachtige contrasten tussen de simpele boerenhuisjes en de statige hofstedes. Neerstrijken op een terras op een dorpjespleintje of een historische Grote Markt voor een etablissement met een schitterende naam als den Biechtstoel of fietscafé Wind op Kop. Na het fietsen genieten van een kostelijk streekbiertje.
Vlaanderen kent net als Nederland LF-routes. Deze routes sluiten ook aan op het Nederlandse LF-net.
Per provincie kent Vlaanderen fietsnetwerken met knooppunten. De provincies zijn aan elkaar gekoppeld. Ook zijn de fietsnet werken gekoppeld aan de knooppunten in Nederland.
Let op: behalve in Belgisch Limburg tref je op weinig plaatsen overzichtskaarten bij de knooppunten. Zorg dus voor de juiste kaart.

Voor meer toeristische informatie over Vlaanderen en Brussel kunt u altijd terecht op www.toerismevlaanderen.nl.

 

Wallonië
In de Ardennen treft de fietser échte bergen, met wildstromend water. Er zijn niet alleen steile hellingen, maar men kan ook fietsen langs het water of op een hoogvlakte. De andere delen van Wallonië zijn heuvelachtig. In Nederland vrij onbekend zijn de Laars van Henegouwen met deTrappistenbier abdij van Chimay en de aangrenzende Valleien van het Levende Water in de provincie Namen.
Wallonië kent RAVeL´s. Dit zijn routes voor fietsers en wandelaars op oude jaagpaden en voormalige spoorbanen. Groot voordeel van het fietsen op een voormalige spoorbaan is dat het niet steil omhoog gaat.
Daarnaast kent Wallonië RandoVelo-routes over rustige wegen en ongeasfalteerde paden. De bewegwijzering is door middel van een geel en blauw balkje. Het knooppuntensysteem is inmiddels uitgerold op diverse plaatsen in de Ardennen: rond Han en Marche-en-Famenne, in het westen van de provincie Henegouwen en in het oosten van de provincie Luik.
Meer informatie over actieve mogelijkheden in de Belgische Ardennen klik hier.

Oost-België
De Oostkantons hebben (e-)fietsers veel te bieden. De stuwmeren van Bütgenbach, Robertville en Eupen zijn een plaatje om te zien. Fietsen door het Ourdal is als een romantisch gedicht. En het Natuurpark Hoge Venen-Eifel met zijn veen en bossen behoeft geen toelichting meer. Sinds drie jaar is de regio ook een paradijs voor e-fietsers.
Kom en ontdek de Vennbahn, “Fietsroute van het Jaar” in 2014, of fiets via knooppunten op het 850 km grote VeloTour-fietsnet. Ook voor mountainbikers staan er fantastische parcours door bossen en valleien te wachten.

Meer info op www.eastbelgium.com

Ontwerp en techniek: Dutchbrite